Покълнала пшеница - живата храна


Кълновете са не просто прясна храна, те са така наречената „жива" храна, която вибрира от жизнена енергия. Известно е, че покълналото семе съдържа жизнено важни съставки, които са изключително необходими на човека като аминокиселини, мастни киселини, прости захари, голям набор от витамини, минерални соли, ензими и др. При покълване в зърната се генерира голяма енергия, извършват се процеси, които учените не могат да обяснят. Настъпват качествени промени, при които целият им запас от хранителни вещества става лесен за усвояване от човека. Белтъчините се превръщат в аминокиселини, нишестето в захари, мазнините - в мастни киселини. По време на този процес се синтезират витамини, микроелементи, фитохормони. Предимството на „живата храна" е в това, че съдържанието на пълен набор от протеини, витамини и минерали осигурява на човека енергия на най-фино ниво и го лекува. Нека не забряваме, че суровата и живата храна имат алкално действие. Тя забавя процесите, свързани с патологичното окисляване на клетките, стареенето и болестите. За храненето с кълнове няма ограничения - то е полезно за всички възрасти, независимо от здравословното и физическото им състояние.
Покълналата пшеница е най-популярният и най-полезният кълн сред останалите. По време на покълването се активизират всички биохимични процеси. Всъщност настъпва един истински взрив в биохимичния състав и активността на веществата, което осигурява в близко бъдеще израстване на цяло ново растение от мъничкото зърно, акумулиращо в себе си големи потенции. Всичко това прави покълналите пшенични семена, изключително богата и пълноценна храна за човека, много по-добра от свареното, смляното или обработено по друг начин зърно.

При редовна употреба на покълнала пшеница се увеличава продължителността на активния и пълноценен живот. Подобрява състоянието на кожата и косата. Пшеничените кълнове са истински санитар за организма, очиствайки го от вредните вещества. Затова се смята за едно от важните профилактични средства срещу онкологичните и сърдечно-съдовите заболявания, при намален имунитет, при прекарали сериозни заболявания, при хронични заболявания, анемия, нарушения в храносмилането, при хора с високо ниво на кръвния холестерол и от там опастност за развитие на хипертония, инфаркт, инсулт или атеросклероза.

от екипа на Холистичен Център Трансмед

 


Content
LivedaMed2000