До какво води натрупването на тежки метали в организма?


Какво представляват тежките метали?
Тежките метали са клас от металните елементи. За да функционира правилно, нашето тяло се нуждае от малки количества от някои от тях. Това са тежките метали - мед, цинк, алуминий и други, но и те могат да бъдат опасни, когато се приемат в по-големи от необходимите количества. Някои от металите обаче, като арсен, кадмий, олово, живак, нямат доказани полезни свойства за човешкия организъм и тяхното натрупване през годините може да доведе до сериозни заболявания. Натрупването на тежки метали води до неправилна метаболитна обмяна, а това от своя страна до интоксикация на организма.

Арсенът се използва много често в индустрията и това е причината да присъства в почти всяка биологична и екологична система. След поглъщане, той се разпространява в черния дроб, бъбреците, белите дробове, далак, кожата и ноктите.

Оловото е един от най-токсичните елементи на Земята. Най-честите източници на токсично олово е водата за пиен. Има доказателства, че контактът с олово може да доведе до умора, раздразнителност, проблеми с паметта, забавени реакции, загуба на концентрация, сърдечно-съдови проблеми, бъбречни проблеми, коремни болки, спазми, запек, анорексия, загуба на тегло, проблеми с черния дроб.

Живакът се среща в две форми - органичен и неорганичен живак. Неорганичният живак се намира в термометрите, барометрите, батериите, контактите и кабелите, някои пломби в стоматологията, флуоресцентни крушки, антисептични кремове, лекарства и други мазила. Органичният живак е в морските дарове и често се среща и в животновъдната продукция, преработените зърнени култури, млечните продукти. Тежките метали и специално живакът е невротоксичен и може да доведе до интоксикация, така твърдят специалистите, които се занимават с тези патологии. Конкретна причина е живакът във ваксините, които се поставят на децата от 0-6 месеца. Той се съдържа под формата на тимерозал и алуминиев формалдехид. Това може да доведе до наличието на аутистични симптоми, което се отдава на живака с подсилващото (синергично) действие на алуминия. Алуминият попада по-лесно в организма чрез зеленчуците, чрез консервите в преработените храни, чрез опакованите в алуминиево фолио продукти и чрез готвене в алуминиеви съдове.

Колкото по-рано се хвано подобно състояние, толкова по-вероятно е връщането към нормалните показатели. Детоксикацията трябва да започне с черния дроб и нормализиране на чревната биофлора чрез антипаразитни програми. Целият процес на изчистване трае около 6 месеца до 1 година.

От екипа на Холистичен Център Трансмед


Content
LivedaMed2000