Avramova Aesthetic

Сок от моркови - царя на зеленчуковите сокове


Прясно изцеденият сок от моркови има силен лечебен ефект, защото съдържа големи количества витамини- С,D,Е,К,В1,В2,В6. Той е изключително богат на биотин, калий, калций, магнезий, фосфор, органичен натрий и фитонутриенти. В него има много бета-каротин (провитамин А), от който нашият организъм си изработва точно толкова витамин А (ретинол), колкото му е необходим в момента. Това го прави изключително полезен и предпочитан пед таблетките или сиропите, в които има готов витамин А, поради риск от предозиране

Количество от 200 до 300 мл фреш от моркови на ден ще осигури добро зрение, здрави лигавици, чиста и гладка като кадифе кожа, хубава коса, здрави нокти и най-важното - ще ни предпазва от вируси и инфекции. За по-доброто усвояване на бета-каротина може да прибавите няколко капки зехтин.

Сокът от моркови прочиства черния дроб и жлъчния мехур от задържани в тях пигменти. Поради тази причина кожата може да се оцвети в жълто-оранжево пигментация, но това не трябва да ви безпокои, защото е краткотрайно и е израз на изчистване, тоест на оздравяване на тези органи. Високото съдържание на калий регулира кръвното налягане и намалява риска от инфаркт и инсулт. Комбиниран със сок от спанак, подобрява работата на дебелото черво.

Соковете се пият веднага след приготвянето им, сутрин на гладно или поне 30 мин преди обяда или вечерята, никога непосредствено след хранене. Само така те ще са ни изключително полезни.

От екипа на Холистичен Център Трансмед


Content

Custom Left Slide Out

You can add any content here, text, images, etc.your alt text here