Лечебните свойства на черния кимион - Трансмед

Ако не сте чували за черния кимион, това е най-вероятно защото той не е особено разпространен в модерната медицина, макар да се използва като народен лек от векове. Това черно семенце няма нищо общо с кимиона по принцип. То е едно вълшебно растение, което идва от Индия и е използвано като панацея още в Древен Египет. Свойствата му са толкова невероятни, че едно семенце би могло да излекува всичко.

Черният кимион се използва като билка и като лекарство. Тайната на това лечебно чудо се крие в неговите невероятни свойства: болкоуспокояващи, антибактериални, противовъзпалителни, противоязвени, антихолинергични, противогъбични, антихипертензивни, антиоксидантни, спазмолитични, антивурисни, хипотонични, антидиабетични и много други! Симптомите на ангина се повлияват много добре след прием на черен кимион. Той предотвратява евентуални здравословни проблеми при хора, развили зависимост към опиати, облекчава симптомите при алергични ринити, помага при астма, повлиява при високо кръвно налягане, изключително успокояващ при епилептичните пристъпи и много ефикасен при борбата с гъбичките.

Някои съвременни изследвания сочат, че черното семе е едно от най-мощното естествено оръжие срещу рака. То може да помогне в борбата с рака на дебелото черво, както и при някои други типове ракове образувания. Ако превантивно се приемат семена от черен кимион ще се стимулира производството на костен мозък и клетките на имунната система. Маслото от черен кимион е ключът към Вашето здравето. Пикантният вкус на черния кимион го превръща в една превъзходна подправка към различни ястия, а маслото може да се използва за овкусяване на салати. Семата на това растение могат да се смлени на прах и да се добавят към фрешове, сокове и смутита, или директно да се консумира с вода. Черният кимион работи за повишаване на имунитета и за активиране на собствените жизнени сили на тялото.

Маслото от черен кимион може да се използва и външно като се втрива чисто, разредено или подсилено с етерични масла. Облекчава проблемните зони при ревматизъм, артрит, диабет, болки в кръста и гърба. Приложено в масаж на цялото тяло действа тонизиращо при отпадналост, високо кръвно налягане, нервно напрежение, безсъние, всякакъв вид болки, при мигрена и главоболие и е изключително ефикасен при целулитни образувания.

от екипа на Холистичен Център Трансмед


Content
LivedaMed2000